NieuwsDevOpsCoole DevOps pipeline maquette

DevOps pijplijnSinds deze week staat er een hele coole DevOps pijplijn in het Customer Experience Center op het Microsoft kantoor. Microsoft heeft dit customer experience center ingericht om bezoekers kennis te laten maken met de mogelijkheden van de Microsoft stack. Er stonden al maquettes rondom toepassingen van o.a. Artificial Intelligence, Machine learning en Internet of Things, maar DevOps ontbrak nog.

Op verzoek van Microsoft hebben wij nu een maquette gemaakt waarin het DevOps proces gevisualiseerd wordt. Na een interne brainstorm met het DevOps team hebben we gekozen om het DevOps proces te visualiseren middels een fysieke pijplijn. Net als het DevOps proces bevat deze pijplijn de fasen Plan, Code, Build, Test, Release, Deploy, Operate en Monitor.

Via een interactieve demo worden bezoekers meegenomen door het gehele DevOps proces. De demo start bij de ‘funnel’ in de Plan-fase. Door vragen te beantwoorden op één van de drie schermpjes doorloop je de verschillende fasen van het proces. Het bordje bij de actieve fase licht steeds blauw op. Afhankelijk van of het juiste antwoord is gekozen licht het bordje bij de betreffende fase rood of groen op.

Hieronder een korte demo van de pijplijn. Interesse om het Customer Experience Center bij Microsoft te bezoeken en de DevOps pijplijn live te bewonderen? Neem dan contact met ons op via 085 – 487 52 00.