Cloud SolutionsMicrosoft vervangt Skype for Business door Teams

Microsoft implementeert Skype for Business in Teams

Teams

Microsoft Teams is vorig jaar November 2017 voor het eerst geïntroduceerd als preview. Sinds maart is het algemeen beschikbaar en op dit moment wordt Microsoft Teams al door 125.000 organisaties wereldwijd gebruikt. Het is daarmee dé applicatie geworden in Office 365 die samenwerken in organisaties ondersteunt.
Zie ons eerdere artikel voor een toelichting van Microsoft Teams.

Teams als dé hub voor Teamwork

Microsoft wil Teams echter nog meer die centrale applicatie laten zijn in de organisatie. Om dit te bewerkstelligen hebben ze deze week op Ignite aangekondigd dat de Skype for Business client volledige geïntegreerd gaat worden in Microsoft Teams. Hiermee wordt naast chatten, ook bellen en online vergaderen vanuit Teams mogelijk. De Skype for Business client blijft voorlopig wel  bestaan, er komt zelfs een nieuwe versie, maar is niet meer nodig wanneer je gebruikt maakt van Teams.

Meer nieuws van Ignite

Naast deze grote wijziging zijn er nog enkele andere aankondigingen gedaan:
• De mogelijkheid is toegevoegd dat externe gebruikers toegang kunnen krijgen tot Microsoft Teams. Samenwerken met mensen buiten uw organisatie is daarmee nog nooit zo eenvoudig geweest.
• Op een later moment komt de mogelijkheid om aan kanalen een eigen rechtenschema toe te kennen.
• Word documenten kunnen direct in Teams bewerkt worden.
• Beheerders krijgen statistieken over het gebruik van Teams.

Al deze aankondigingen zijn zeer recent gedaan en nog niet allemaal beschikbaar.

Wat betekent dit voor mij

Voor veel van deze wijzigingen hoef je technisch niets, of niet veel te doen. Maakt u al gebruik van Microsoft Teams en Skype for Business, dan is het goed om na te denken wat deze komende verandering voor uw organisatie betekent en hoe u deze transitie aan uw gebruikers gaat overbrengen.

Uiteraard helpen wij u graag met het maken van een implementatie- en adoptie strategie. U kunt ons bereiken via 085 - 487 52 17.