DevOpsKubernetes Community Days Amsterdam

Kubernetes AmsterdamAls Microsoft partner richten we ons bij Delta-N natuurlijk vaak op de producten van Microsoft en tegenwoordig voornamelijk op de producten in Azure. Met Azure hebben we een hele range aan producten die we kunnen gebruiken om onze producten op te runnen. En dit beperkt zich niet tot pure Microsoft producten, ook producten van andere leveranciers en/of open source worden aangeboden in Azure. Een daarvan is Kubernetes. Kubernetes is een open-source systeem voor automatische deployment, scaling, en management van containerized applications. Vanuit het groeiende gebruik van containers zijn er meerdere systemen ontwikkeld om deze containers te beheren. Kubernetes is van deze systemen de meest gebruikte en wordt door alle cloud leveranciers aangeboden. Omdat voor ons Kubernetes een interessante techniek is die we steeds meer tegen komen hebben we de Kubernetes Community Days in Amsterdam bezocht. Het is een ééndaags event georganiseerd vanuit de Nederlandse Kubernetes community.

Kubernetes Community Days

Het leuke aan een community day is dat je ondergedompeld wordt in een groep mensen die veelal dagelijks al met de technologie werken en de kleine schaal maakt het mogelijk om makkelijk antwoorden te krijgen op je vragen.

Uit de sessies blijkt duidelijk dat Kubernetes iets is wat door veel  grote technologiebedrijven opgepakt is en hen helpt bij het beheren van hun applicatielandschap(pen). Maar ook is duidelijk geworden dat het niet alleen bij Kubernetes blijf is je daar mee aan de slag wil; keuze van cloudplatform, beheertools, security, network enz. komen daar allemaal weer bij kijken met een scala aan keuzemogelijkheden. Eén van de sprekers gaf aan dat als je begint met Kubernetes, je het beste kan beginnen met een kleine applicatie. Van alle dingen die je daarin leert kan je verder gaan met een volgende stap.

KubernetesWat duidelijk is geworden is dat het verstandig is om kennis en ervaring op te doen met Kubernetes. Maar zoals de titel van één van de sessies in de titel al aangaf: “Kubernetes is hard!”, maar wel heel interessant.

De sessies van de Kubernetes Community Days Amsterdam zijn terug te vinden op YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQGLXxvf53b0fzCwFJSLRyn88bCoFNH2G&disable_polymer=true

Als je meer over Kubernetes wilt weten, volgend jaar is een er van 30 maart tot en met 2 april een grote conferentie in Amsterdam: KubeCon 2020.
https://events.linuxfoundation.org/events/kubecon-cloudnativecon-europe-2020/

Mark van den Berg, DevOps Consultant