EvenementenHands-on lab Modern Cloud Apps Workshop

Hands-on lab Modern Cloud Apps Workshop

Hands-on Lab DevOps In verband met de Corona-maatregelen mogen er tot 1 september geen evenementen plaatsvinden op het kantoor van Microsoft. De deelnemers worden geinformeerd en er wordt gekeken naar een nieuwe workshop na 1 september.

Op diverse data in 2020 verzorgen we in samenwerking met Microsoft weer Modern Cloud Apps Workshops. In deze praktische eendaagse workshop gaan de deelnemers zelf een Proof of Concept bouwen voor een e-commerce oplossing. U gaat een bestaande web applicatie moderniseren en voorbereiden om op Azure te draaien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse PaaS services, zoals Azure App Services, Microsoft Azure Functions, Azure SQL Database en Azure Logic Apps.

U kunt zich via het formulier onderaan de pagina inschrijven voor de Hands-on lab Modern Cloud Apps Workshop. Het lab wordt verzorgd op het kantoor van Microsoft.

 

Waarom deze workshop bijwonen

U krijgt de mogelijkheid om een bestaande webtoepassing naar de cloud te migreren waarbij verschillende architecturale beslissingen moeten worden genomen. Hoe kies je de juiste reken-, data- en beveiligingsopties? Hoe stel je de juiste DevOps-werkwijzen in?

Door zelf aan de slag te gaan met de technologie leert u het meest. Uiteraard wordt u tijdens deze workshop begeleid door zeer bekwame proctors.

Aan het einde van deze praktische workshop kunt u Azure Web Apps en bijbehorende services beter implementeren en configureren. Bovendien leert u Web-apps configureren voor authenticatie met Azure AD, instrument en load-tests uitvoeren met App Insights en back-end-services automatiseren met Azure Functions en Logic Apps.

 

Voorbereiding

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dient u te beschikken over basiskennis van ontwikkelen in .NET en het gebruik van Visual Studio.

Daarnaast dienen deelnemers het volgende mee te nemen:

  • Een Microsoft Azure-subscription
  • Lokale of virtuele machine met Visual Studio 2019 Community Edition
  • Twilio-account en/of telefoon om een Twilio proefaccount in te stellen

Modern Cloud Apps workshop

Doelgroep: Applicatie ontwikkelaars en Infrastructuur architecten
Locatie: Kantoor Microsoft, Schiphol (route)
Data 2020: 14 juli en 24 september (de workshops van april en juni zijn ivm Corona verplaatst)
Tijden: 9:00 - 17:00
Kosten: -

Samen met Microsoft verzorgen we ook een Hands-on Lab DevOps en Containers.

Aanmelden Modern Cloud Apps Workshop

Microsoft workshop