EvenementenDevelopmentHands-on lab Modern Cloud Apps Workshop

Hands-on Lab DevOpsOp 28 November en 19 December verzorgen we in samenwerking met Microsoft de Modern Cloud Apps Workshop. In deze praktische eendaagse workshop gaan de deelnemers zelf een Proof of Concept bouwen voor een e-commerce oplossing. U gaat een bestaande web applicatie moderniseren en voorbereiden om op Azure te draaien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse PaaS services, zoals Azure App Services, Microsoft Azure Functions, Azure SQL Database en Azure Logic Apps.

U kunt zich via het formulier onderaan de pagina inschrijven voor de Hands-on lab Modern Cloud Apps Workshop. Het lab wordt verzorgd op het kantoor van Microsoft.

 

Waarom deze workshop bijwonen

U krijgt de mogelijkheid om een bestaande webtoepassing naar de cloud te migreren waarbij verschillende architecturale beslissingen moeten worden genomen. Hoe kies je de juiste reken-, data- en beveiligingsopties? Hoe stel je de juiste DevOps-werkwijzen in?

Door zelf aan de slag te gaan met de technologie leert u het meest. Uiteraard wordt u tijdens deze workshop begeleidt door zeer bekwame proctors.

Aan het einde van deze praktische workshop kunt u Azure Web Apps en bijbehorende services beter implementeren en configureren. Bovendien leert u Web-apps configureren voor authenticatie met Azure AD, instrument en load-tests uitvoeren met App Insights en back-end-services automatiseren met Azure Functions en Logic Apps.

 

Voorbereiding

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dient u te beschikken over basiskennis van ontwikkelen in .NET en het gebruik van Visual Studio.

Daarnaast dienen deelnemers het volgende mee te nemen:

  • Een Microsoft Azure-subscription
  • Lokale of virtuele machine met Visual Studio 2019 Community Edition
  • Twilio-account en/of telefoon om een Twilio proefaccount in te stellen

Modern Cloud Apps workshop

Doelgroep: Applicatie ontwikkelaars en Infrastructuur architecten
Locatie: Kantoor Microsoft, Schiphol (route)
Data: 28 November en 19 december
Tijden: 9:00 - 17:00
Kosten: -

 

Aanmelden Hands-on lab: Modern Cloud Apps Workshop

Geef in het opmerkingenveld aan welke datum uw voorkeur heeft.

inschrijving evenement