EvenementenDevelopmentAccelerate your DevOps

DevOps Acceleration ProgramHet belang van DevOps wordt voor organisaties steeds duidelijker. Ook dit jaar is uit het Accelerate: State of DevOps report 2018 van DORA weer gebleken waarom investeren in DevOps belangrijk is. Teams die geen DevOps practices toepassen presteren minder dan de teams die dat wel doen. Ook al is de noodzaak duidelijk. Het is nog steeds lastig om te bepalen waar je het best kunt starten. Hoe word je nu een organisatie die excelleert in DevOps? Waar kun je het best beginnen? Hoe zorg je ervoor dat er een cultuur ontstaat die je hierin ondersteunt? En hoe weet je zeker dat je de juiste functionaliteit aan de eindgebruiker aanbiedt?

Op donderdag 15 november organiseren wij het Accelerate your DevOps event op ons kantoor in Den Haag. Hierin bieden wij u handvatten om uw DevOps te verbeteren en te versnellen.
Meld u nu aan via het formulier onderaan de pagina. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Programma

Ontvangst met een hapje en een drankje.

Het bouwen van een softwareproduct dat via de cloud op grote schaal aangeboden wordt is een enorme uitdaging. Niet alleen het ontwerpen en implementeren voor schaalgrootte, maar ook het operationeel houden op schaalgrootte is een vak apart. Microsoft’s “Azure DevOps”, de cloud tooling voor het ondersteunen van DevOps processen, is daar een goed voorbeeld van. Dat het testen van zo’n veelgebruikt product een uitdaging is, is dan ook geen verrassing. Microsoft test Azure DevOps binnen de eigen organisatie, waar 40 teams bezig zijn met ontwikkeling aan het product. Jeff zal aan de hand van de productieomgeving van Microsoft laten zien hoe dat gebeurt!

Eind augustus is het Accelerate: State of DevOps Report 2018 uitgebracht. Zoals in dit rapport wordt aangegeven is IT belangrijk voor veel organisaties, en door goed te zijn op IT gebied wordt het eenvoudiger om (commerciële) bedrijfsdoelstellingen te behalen. Goed presteren als organisatie kan worden bereikt door goed te zijn (en elke dag beter te worden) DevOps gebied. Beter worden in DevOps betekent dat je elke dag moet werken aan het verbeteren van competenties die belangrijk zijn wanneer je in DevOps werkt. Maar welke competenties moet je ontwikkelen? En hoe presteer je daar vandaag op? Hoe kun je verbeteren op deze competenties zodat je morgen, volgende week en volgende maand beter wordt?

In deze sessie zal ik een overzicht geven van het DevOps Acceleration Program zoals wij deze hebben ontwikkelen. Dit programma zal een antwoord geven op voorgaande vragen en helpen te bepalen waar je welke verbetering kunt en moet doorvoeren. Belangrijk onderdeel van dit programma is het DevOps Assessment ontwikkeld door DevOps Research and Assessment (DORA), maar het is meer dan dat. Door een gezamenlijk een verbeterplan voor de komende 6 maanden op maat op te stellen en te focussen op een beperkt aantal competenties kun je daadwerkelijk verbeteren. Na 6 maanden doen we een meting om de gerealiseerde voortgang te bepalen en input te geven voor een nieuw verbeterplan.

Om 17.45 zal er een heerlijk buffet klaar staan.

Cultuur in DevOps: vaak vergeten, maar essentieel voor succes
Wanneer organisaties gaan nadenken over het doorvoeren van DevOps wordt er snel gedacht aan de teams, die software bouwen en tools, die nodig zijn voor het versnellen van DevOps processen.
We werken dus snel agile en hebben de tools aangeschaft en ingericht om agile te kunnen werken. Als zo’n ingrijpende wijziging komt in werkwijze, betekent het ook, dat de cultuur moet veranderen. Niet alleen voor de agile teams, maar ook om de organisatie in het geheel.

In deze sessie gaat Alex dieper in op de processen, die gemoeid zijn met een verandering van cultuur

Tegenwoordig zijn bedrijven steeds eerder een softwarebedrijf in plaats van de verkoper van een product of dienst. Of het nu een webwinkel of een digitale dienst is, de klanttevredenheid en de mogelijkheid om in te spelen op de wensen van de klant is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar hoe kom je erachter waar de klant vastloopt of afhaakt en naar de concurrentie overstapt. Beter gezegd, hoe kunnen we de klant voor zijn en hem verrassen met nieuwe en verbeterde functionaliteit?

In deze sessie laten we zien hoe je inzicht kan krijgen in het gedrag van de klant. En hoe kan dit inzicht helpen om het bedrijf zijn concurrentiepositie te verbeteren en de relatie met de klant nog sterker te maken.

Afsluitende borrel met een hapje en de mogelijkheid om vragen te stellen en kennis te maken met vakgenoten.

Inschrijven Accelerate your DevOps seminar