DevOpsDigitale disruptie: Hoe kan uw organisatie deze kans benutten?

digitale disruptieSuccesvolle organisaties zoals Uber, Netflix, Airbnb en Spotify hebben de sector waarin ze actief zijn digitaal ontwricht. Enkele jaren geleden kende niemand deze organisaties of bestonden ze zelfs niet. Nu zijn ze toonaangevend en hebben op een relatief eenvoudige manier de wereld veroverd. Software ontwikkeling heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. De wijze waarop het ontwikkelproces is ingericht, is bepalend voor de snelheid waarmee gereageerd kan worden op kansen in de markt. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u in uw sector ook een grote stap kunt zetten? De wereld veroveren hoeft niet het doel te zijn, u kunt ook lokaal disruptief zijn. En de voorwaarden scheppen om dit te bereiken is eenvoudig!

Weet u wat uw startpositie is?

Voordat u een plan kunt maken is het belangrijk om te weten waar u nu staat. Het vertrekpunt kennen is cruciaal bij het bepalen van de af te leggen route. U kunt dit doen op basis van een onderbuikgevoel. U kent immers uw eigen organisatie en denkt daarbij ook te weten waar de verbeteringen plaats moeten vinden. Maar klopt dit ook? Weet u waar uw investeringen het meeste rendement zullen hebben? Wat nu als u geen goed beeld heeft van het startpunt. Grote kans dat de investeringen weinig of geen rendement hebben en dat u uw kans hierdoor mist.

Kwalificeer u voor de start

U kunt er echter ook voor zorgen dat u zich kwalificeert voordat u uit de startblokken komt. Zodat u vanaf de best mogelijke positie vertrekt. Dit kan door de ervaring te meten van alle medewerkers die direct betrokken zijn bij het ontwikkelen, testen en in productie nemen van de software. Met behulp van een online assessment dat slechts 15 á 30 minuten per medewerker kost, kunt u een nauwkeurig, wetenschappelijk onderbouwd beeld krijgen van waar u nu als organisatie staat. U weet nu op welke gebieden u op dit moment goed scoort en dus niet hoeft te investeren, maar ook op welke gebieden u op dit moment juist wel moet investeren. De start is belangrijk, maar ook de rondetijden. Nadat u gestart bent is het ook belangrijk om tussentijds te meten of u op de goede weg bent. Zijn de rondetijden nog goed of moeten we iets bijstellen? Door twee maal per jaar een meting uit te voeren, behoudt u inzicht in waar u staat en welke vooruitgang geboekt is. Zodat u weet, moeten we op dezelfde manier doorgaan of moeten we onze strategie veranderen.

Samen uit de startblokken?

Bepalen waar uw organisatie staat om de juiste, meest belangrijke investeringen te kunnen doen hoeft niet veel tijd te kosten. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van het startpunt op de voor DevOps belangrijke competenties. Op basis van de resultaten bepalen we vervolgens gezamenlijk welke prioriteiten die om verbetering vragen we gaan aanpakken. Geld en tijd kunt u nu eenmaal slechts één maal besteden.

Wilt u ook een objectief beeld van waar uw organisatie staat met DevOps zodat u gericht kunt verbeteren? Neem dan contact met ons op via 085 – 487 52 00 of kijk naar het DevOps Program.