DORA Assessment

Veel organisaties die zich voor een belangrijk deel richten op software ontwikkeling begrijpen dat het snel kunnen inspelen op de wensen van klanten in de huidige tijd van levensbelang is. Om dit goed te kunnen doen is DevOps de belangrijkste schakel. Maar waar moet je nu beginnen wanneer je als organisatie het DevOps proces wilt verbeteren? Het DORA Assessment biedt een oplossing.

DevOps Research and Assessment

DevOps Research and Assessment (DORA) is een organisatie die zich richt op onderzoek naar de factoren die van invloed zijn op het presteren op het gebied van DevOps. DORA is opgericht door een aantal bekende namen uit de wereld van DevOps;  Nicole Forsgren, Jez Humble en Gene Kim. In verschillende samenstellingen hebben zij diverse bekende DevOps boeken geschreven, zoals de Phoenix Project, DevOps handbook, Continuous Delivery en Accelerate.

Op basis van het onderzoek heeft DORA ook een DevOps Assessment ontwikkeld dat organisaties helpt te bepalen waar ze staan en waar verbeteringen het meeste opleveren. Als gecertificeerd DORA Partner kunnen wij u helpen bij het afnemen van het DevOps Assessment.

DORA

DORA Assessment

Het DORA Assessment omvat een online assessment van alle teamleden. Het invullen kost slechts 15 á 30 minuten per medewerker. De uitkomst van het DORA Assessment is een objectief rapport dat inzicht biedt in waar u staat op 20 DevOps competenties. De prioriteiten matrix geeft snel inzicht in welke onderdelen u als eerste op moet pakken om direct een verbetering in uw performance te realiseren. Tevens is een de mogelijkheid uw resultaten te benchmarken tegen de standaard in uw eigen industrie.

Daarom DORA

De belangrijkste redenen om het DORA assessment te doen zijn:

 • Het geeft een objectief beeld van waar u staat en waar uw investeringen het meeste rendement hebben. Als u met de verkeerde onderdelen start, dan investeert u geld en middelen terwijl het nauwelijks of geen verbetering in de performance oplevert. Denk aan bijvoorbeeld een productiestraat met verschillende stappen. Als u de verkeerde stap optimaliseert dan zorgt het niet voor meer output, maar loopt een bottleneck nog meer vol.
 • Meten is weten. Het is goed om te bepalen of er daadwerkelijk een verbetering is gerealiseerd. Door het assessment elke 6 maanden ter herhalen, krijgt u inzicht in de gerealiseerde verbetering. Heeft de investering het juiste effect gehad? Zijn we inderdaad beter geworden? Waar moeten we ons nu op gaan richten?
 • Het DORA Assessment omvat een benchmark van de uitkomsten met bedrijven binnen uw industrie. Hierdoor kunt u zien hoe u het als organisatie doet ten opzichte van de bedrijven in dezelfde industrie.
 • DORA wordt geleid door de meest vooraanstaande authoriteiten op het gebied van DevOps; Nicole Forsgren, Gene Kim en Jez Humble.

DevOps Acceleration Program

Als DevOps specialist bieden wij het DORA Assessment als onderdeel van een programma dat u echt verder helpt. In dit DevOps Acceleration Program werken we op basis van de uitkomst van het DORA Assessment en uw bedrijfsdoelen maximaal drie concrete verbeterpunten uit. Deze verbeterpunten hebben betrekking op competenties waar voor u het meeste winst te behalen is. Na ongeveer 6 maanden volgt een tweede meting. Door de metingen te vergelijken krijgt u een objectief beeld van de geboekte vooruitgang.

De eerste stap naar verbetering

Wilt u meer weten over het DORA Assessment zodat u gericht aan de verbetering van uw DevOps kunt werken? Of wilt u advies of ondersteuning bij het doorvoeren van verbeteringen in uw ontwikkelproces? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box
 • Blijf volledig op de hoogte