adult-american-board-1157859

Certified LeSS Practitioner Training

Large Scale Scrum (LeSS) is een training voor organisaties die software ontwikkelen en de behoefte hebben aan het opschalen van Scrum voor grote groepen ontwikkelaars. LeSS omvat een set aan principes, regels en richtlijnen die gevalideerde experimenten bevat voor het schalen van Scrum in jouw specifieke situatie. In tegenstelling tot bij andere (zwaardere, beschrijvende) methoden, worden er bij LeSS geen extra lagen en processen toegevoegd, maar worden mensen gestimuleerd om de noodzakelijke verandering zelf te realiseren.

Training: Certified LeSS Practitioner Training
Locatie: zie onder
Duur: 3 dagen (9:00 - 17:00 uur)
Kosten: Kijk op de website van Agilix voor actuele data en kosten
Deelnemers: minimaal 8 en maximaal 16 personen

Large Scale Scrum (LeSS) Training

Large-Scale Scrum (LeSS) is een raamwerk voor het schalen van Scrum voor meer dan één team. LeSS bouwt voort op de belangrijkste principes binnen Scrum, zoals empirisme en cross-functionele zelfsturende teams en biedt een kader voor de toepassing ervan op grote schaal. LeSS biedt een eenvoudige structuur aan regels en richtlijnen om Scrum binnen grote ontwikkelomgevingen toe te passen. Kijk voor een grafische weergave op LeSS.works.

De Certified LeSS Practitioner Training

De Certified LeSS Practioner training is een diepgaande training die ingaat op de uitgangspunten, regels en richtlijnen van LeSS. Het biedt essentiële informatie voor de adoptie van LeSS binnen grote product ontwikkel omgevingen. Deze zeer interactieve training zorgt ervoor dat je klaar bent om LeSS toe te passen binnen jouw organisatie!

De training behandelt de fundamentele principes van LeSS.  We doorlopen denk-tools, hands-on tools, praktijkverhalen over LeSS adopties, oefeningen en uitgebreide LeSS Q&A om ervoor te zorgen dat we de onderwerpen behandelen die het meest van belang zijn voor de deelnemers.

Gecertificeerd LeSS Trainer

De trainer voor deze cursus is Cesario Ramos, Certified LeSS Trainer en Professional Scrum Trainer bij Scrum.org. Cesario heeft een MSc in de informatica aan de Universiteit van Eindhoven werkt sinds 2001 met agile teams. Tegenwoordig werkt hij als management consultant aan zowel kleinschalige als grootschalige Scrum adoptie trajecten.

Certified Less Trainer_100

Officiële Less Practitioner Certification

Alle deelnemers zijn na afloop Certified LeSS Practitioner en krijgen een account op less.works. Hier kunnen ze meer informatie vinden over LeSS, cursusinformatie delen en in contact blijven met de andere cursisten.

Als deelnemer krijg je ook toegang tot het nieuwe LeSS boek: Large-Scale Scrum: More with LeSS en het boek: EMERGENT – Lean & Agile adoption.

Certified Less Practitioner_100
Voor wie

De Certified LeSS Practitioner training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij een agile adoptie in grote groepen. Van deelnemers wordt verwacht dat ze bekend zijn met de basisprincipes van Scrum. Kennis die bijvoorbeeld kan zijn opgedaan door het bijwonen van een Professional Scrum Master TrainingProfessional Scrum Product Owner training of door het grondig lezen van Scrum introductie materiaal, zoals de Scrum Primer en het beoefenen van Scrum.

Agenda

In deze driedaagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

LeSS Principes en Fundamentals
 • Uw organisatie inrichten voor Perfect
 • Principes en basisbegrippen van LeSS
 • Overzicht van LeSS en LeSS grote frameworks
Scaling Technieken & Practices
 • Organiseren voor Customer Value & Feature Teams
 • LeSS Product Backlog Refinement, Sprint
 • Planning, Sprint Review en Retrospective.
 • De coördinatie van teams opschalen
 • Product Ownership opschalen
 • Overzicht op het ontwikkelwerk tijdens het opschalen
LeSS Adoptie
 • De adoptie van LeSS binnen uw organisatie.
 • LeSS organisatiestructuur; gedistribueerde & multisite ontwikkeling
 • De rol van Management & Human Operations.
 • Case Studies bij de financiële en technologische bedrijven.
 • Scrum Master praktijken in een LeSS organisatie.

Deze training kan ook in-company verzorgd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 - 487 52 00.

Blijf volledig op de hoogte