DevelopmentApplicaties in de steigers

Applicaties in de steigersIn de huidige digitale wereld is elk bedrijf een software bedrijf. Applicaties zijn onmisbaar voor de core business van bedrijven. Maar geven we deze applicaties wel voldoende aandacht om de digitale ambities van organisaties te helpen realiseren? Volgens Gartner is onderhoud van applicaties een punt van zorg.

Volgens Gartner zal de komende vijf jaar 90% van de huidige applicaties nog in gebruik zijn. De meeste applicaties hebben dan een aanzienlijke achterstand in onderhoud. De oorzaak van deze achterstand is uiteenlopend. Vaak kunnen IT-afdelingen amper het licht aan houden met als gevolg dat er een oplopende technische achterstand is en er geen ruimte voor innovatie overblijft. Daarnaast nemen experts van ‘oudere technologieën’ inmiddels afscheid van de organisatie, nemen de beheerskosten toe en de algemene tevredenheid van gebruikers (personeel/klanten) neemt af.

Product life cycle

Een oplopende achterstand in het onderhoud van applicaties vertraagt de groei en doorontwikkeling van organisaties. Verouderde applicaties veroorzaken een te lage performance, terwijl de beschikbaarheid en stabiliteit vaak onvoldoende is. Daarnaast is de security niet up-to-date en is er een gebrek aan agility om snel te kunnen bijsturen. Om uw waardevolle bedrijfsgeoriënteerde-applicaties toekomstbestendig te maken, is een plan voor onderhoud van de gehele product life cycle noodzakelijk. Het onderhouden en moderniseren van de meest essentiële onderdelen van je applicaties zorgt direct voor de optimalisatie van waarde voor je business. De modernisering van applicaties en ontwikkelomgeving zorgt er tevens voor, dat updates in minuten in plaats van dagen of zelfs weken beschikbaar zijn.

Drietrapsmodel

Bij de modernisering van applicaties hanteren wij een drietrapsmodel. Tijdens een vooronderzoek brengen wij de opties en kosten voor modernisering in kaart, waardoor u inzicht hebt in de staat van de applicatie en een roadmap met oplossingsrichtingen. Bij de realisatie hanteren wij een agile aanpak met de nadruk op transparantie. We zorgen hierbij voor borging van de architectuur en business rules en adoptie door de gebruikers. U beschikt weer over een future proof applicatie op basis van moderne technologie. Voor het beheer van de applicatie kunt u kiezen voor diverse opties die resulteren in een zorgeloos gebruik van de applicatie met de mogelijkheid om door te ontwikkelen.

Future proof

Nadat de steigers om je gemoderniseerde applicatie zijn verwijderd, is uw applicatie weer future proof, met onder meer als kenmerken:

  • gegarandeerde betrouwbaarheid en stabiliteit
  • schaalbare architectuur, klaar voor de groei van het aantal gebruikers en belasting
  • bescherming van IP- en persoonsgegevens
  • hackers-proof en bescherming tegen DDos aanvallen
  • encryptie en toegangsbeveiliging
  • certificering op belangrijke compliancy-standaarden
  • moderne web- en mobiele ervaring van gebruikers
  • cloud-technologie voor snel kunnen inspelen op veranderingen, kansen en bedreigingen

Whitepaper

Delta-N heeft 20 jaar kennis en ervaring op het gebied van applicatieontwikkeling en kan gebruik maken van een eigen stabiel en gecertificeerd ontwikkelteam met een hoge doe-kracht. Ons Developmentteam kan inspelen op complexe situaties en werkt nauw samen met onze DevOps-unit. Onze persoonlijke en toegankelijke aanpak – zowel proces als techniek – zorgt voor tevreden klanten met positieve referenties.

Wilt u meer weten over onze aanpak van applicatie modernisering? Download dan hier onze whitepaper.