Cloud Platform Solutions

Cloud Platform ServicesOm in de huidige Mobile-first, Cloud-first wereld als bedrijf je doelstellingen te realiseren, moet je kunnen beschikken over een flexibel ICT platform. Ontwikkelingen als mobiel werken moeten omarmd worden, maar vragen wel om een goede controle en beveiliging. Verschillende devices en het internet of things dienen proactief ondersteund te worden. Applicatieontwikkeling en -onderhoud moeten open en agile zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van de aanwezige kennis en middelen. Alle aanwezige data, gestructureerd, ongestructureerd en streaming, moet eenvoudig vastgelegd, beheerd en naar waardevolle bedrijfsinformatie vertaald kunnen worden. Reeds gemaakte IT-investeringen, zoals datacenters, software en on-premises hardware, moeten optimaal benut worden. En zo ingezet worden dat ze naadloos aansluiten op Cloud diensten en probleemloos overgezet kunnen worden naar de Cloud zodra de tijd daarvoor rijp is. 

Microsoft Cloud Platform

Het uitgebreide platform dat u in staat stelt om al deze zaken te realiseren is het Microsoft Cloud Platform. Dit platform maakt een hybride IT omgeving realiteit. Met de juiste balans tussen de Cloud en lokaal benut u alle voordelen van de Cloud én haalt u maximaal rendement uit uw bestaande IT-investeringen. Het stelt u in staat om apparaten, apps, data en infrastructuur te verenigen waardoor technologie u een strategische voorsprong geeft.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een breed inzetbaar Cloud Platform dat de mogelijkheid bMicrosoft Azureiedt om activiteiten naar de Cloud te brengen op het gebied van infrastructuur, gegevensopslag en development. Doordat u de capaciteit binnen enkele minuten kunt uitbreiden en aanpassen aan de wisselende behoeften van uw bedrijf biedt Microsoft Azure een enorme flexibiliteit. Hierbij betaalt u alleen voor de capaciteit die u daadwerkelijk gebruikt.
 
Verschillende bedrijven hebben verschillende behoeften. Hebt u behoefte aan uitbreiding van u datacenter, een veilige plek voor uw back-ups of een platform om websites of applicaties beschikbaar te stellen? Microsoft Azure biedt u het platform! Ongeacht waar u zich mee bezig houdt, op Microsoft Azure kunt u bouwen.

Uw datacenter in de Cloud

Als u behoefte hebt aan een (tijdelijke) uitbreiding van uw datacenter
Het is soms lastig in te schatten wanneer u extra capaciteit nodig heeft in uw datacenter. Als het om een tijdelijke piek gaat, wilt u daar ook niet de capaciteit op afstemmen. Microsoft Azure biedt u de mogelijkheid om de capaciteit van uw datacenter tijdelijk of langdurig uit te breiden. U kunt ook besluiten uw on-premises datacenter in één keer over te zetten naar de Cloud. Met Azure bent u altijd verzekerd van voldoende ruimte en capaciteit, zonder dat u onnodig veel kosten maakt. Lees hier meer over het uitbreiden van uw datacenter.

Hybride Cloud

Als u uw eigen datacenter wil uitbreiden
Met Virtual Networks gebruikt u Azure op dezelfde manier als uw eigen netwerk. U kunt virtuele netwerken opzetten waarin u uw virtuele machines en toepassingen kunt uitvoeren. U kunt uw privé-IP-adressen gebruiken en subnets, beleidsregels voor toegangsbeheer en nog meer instellen. Door Virtual Networks te verbinden met uw eigen datacenter, breidt u uw eigen datacenter uit naar de Cloud maar kunt u gebruik blijven maken van uw eigen bekende beheertools. Lees meer over de mogelijkheden van Hybrid Cloud.

Veilige storage in de Cloud

Azure BackupAls u op zoek bent naar een veilige plek voor uw back-ups
U maakt regelmatig back-ups, maar wat doet u als een server er mee ophoudt en de back-up niet actueel is? Of tapes die kwijtraken. Hoe ga je hier als bedrijf mee om en hoe zorg je dat een back-up echt een back-up is? Volstaat meer opslagruimte of moet er ook geïnvesteerd worden in storage en back-up platform? Microsoft Azure biedt de oplossing. Omdat data altijd offsite bewaard wordt, is een back-up is ook gegarandeerd een back-up. Lees meer over Azure Backup.

Site Recovery

Als u behoefte heeft aan uitwijk mogelijkheden voor uw toepassingen
Met Site Recovery op Azure coördineert en beheert u de doorlopende replicatie van gegevens via integratie met bestaande technologieën zoals System Center en SQL Server AlwaysOn. Door de replicatie te automatiseren beschermt u uw omgeving op basis van beleidsregels die u zelf instelt en beheert. Site Recovery kan Hyper-V-, VMware- en fysieke servers beschermen en u kunt Azure of uw secundaire datacenter gebruiken als uw herstelsite. Lees meer over Azure Site Recovery.

RemoteApp

Windows applicaties beschikbaar stellen aan uw (remote) medewerkers op elk platform
RemoteApp helpt werknemers om overal en op ieder device (Windows, Mac OS X, iOS of Android) productief te zijn. Uw bedrijfstoepassingen draaien op Windows Server in de Azure-Cloud waar ze eenvoudiger kunnen worden geschaald en bijgewerkt, maar medewerkers hebben toegang tot de toepassingen alsof deze lokaal worden uitgevoerd.

Microsoft stopt per 1 oktober 2016 met de levering van Azure RemoteApp. Bestaande klanten worden t/m augustus 2017 ondersteund. Lees meer over deze wijziging en het alternatief op het Microsoft blog.

Uw applicaties in de Cloud

Als u behoefte hebt aan een schaalbaar platform voor het beschikbaar stellen van uw diensten en/of applicaties
Externe factoren kunnen een piekbelasting in applicaties veroorzaken die soms moeilijk in te schatten is. Denk bijvoorbeeld aan applicaties in telefoons of informatieborden. Door uw applicaties op Azure te draaien bent u op ieder moment verzekerd van de bandbreedte en ruimte die nodig is. Azure schakelt bij en weer af en is hét platform voor iedere applicatie, ongeacht taal of platform.

Uw web toepassingen in de Cloud

Als u zoekt naar mogelijkheden om uw website te hosten
U hebt hoge verwachtingen van uw nieuwe web toepassing en wilt voorbereid zijn op grote groei.  Maar is het verantwoord om hier op voorhand een heel serverpark voor in te richten? Met Microsoft Azure is dit niet nodig. U kunt web toepassingen hosten en automatisch hosting-capaciteit bijschalen door meer servercapaciteit, bandbreedte en opslag te bieden als de situatie daarom vraagt. Daarmee kunt u flink op de hostingkosten besparen.

Identiteits- en toegangsbeheer

Azure Active DirectoryAzure Active Directory is een uitgebreide cloudoplossing voor identiteits- en toegangsbeheer die integreert met uw eigen on-premise Active Directory.  Met Azure Active Directory  kunt u de toegang tot on-premises én Cloud toepassingen beveiligen. Niet alleen de onlineservices van Microsoft, zoals Office 365, maar ook een groot aantal SaaS-toepassingen van andere leveranciers. Door eenmalige aanmelding (Single Sign-On) in de schakelen vereenvoudigt u de gebruikerstoegang vanaf Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten tot duizenden Cloud toepassingen. Gebruikers kunnen toepassingen starten vanuit een persoonlijk toegangsvenster op internet of een mobiele app. Azure Active Directory geeft u ook de mogelijkheid voor Multi-factor authenticatie en selfservice password beheer.

Aan de slag

Cloud Platform SolutionsWilt u aan de slag met Microsoft Azure? Delta-N heeft ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Azure. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij de optimale inzet van Azure. Ook voor Azure tegoed kunt u bij ons terecht Neem voor meer informatie contact op met Eric Bolten via 085 - 487 52  20.

Lees ook de blogs over uitbreiden van uw datacenter en het beschermen van uw datacenter

Zelf experimenteren met Microsoft Azure? U kunt eenvoudig online een abonnement aanvragen, waarna u een toegang krijgt en direct aan de slag kunt. Microsoft Azure bevat vele implementatievoorbeelden en templates om u op weg te helpen. Het is mogelijk om een proefabonnement aan te vragen en Microsoft Azure één maand lang gratis te proberen.